Hjärta

image30

VÅR

image29

Earthquake

Det var en jordbävning här i England inatt.
Runt 01.00 vaknade alla i huset av att det skakade och alla larm på bilar osv gick på. Det var lite läskigt!

Nu ska jag ut i solen men min heta polis! Cheers!

Ps. Är det bara jag som inte kan logga in på msn messenger och hotmail?

My English sucks!

Om det är något jag verkligen avskyr så är det när man talar med någon och denna någon sitter och antecknar vad man säger. Jävla examiner!

Gubben var i femtioårs åldern, reser till Svergie mycket och brukar vara i Stockholm, på Hönö eller på Öckerö. Och jag frågade honom om han visste vad lingonberry jam var.

J
ag gjorde bort mig ytterligare en gång. Jag sa att jag ville ha en lägenhet i centrala London för £100 i månaden (jag menade i veckan), då släppte gubben penn-jäveln och började skratta. Haha, jättekul!

Det roligaste var ändå när Anna berättade om sin förlovning eller förlovningsfest (hon pratar lite roligt så jag fattade inte vilket). Sedan frågade hon Gubben om hans förlovning. Han var visst inte förlovad. Stackarn. Men däremot hade han friat tre gånger.

Nå, det är över. Nu väntar "bara" Cambridge Examen next week. Longing, not!

080226

image25

Tydligen skulle jag bara jobba halv dag idag, det tackar vi för. Sitter mycket bekvämt i min soffa med mycket god mat (som jag lagat förstårs) och med förberedelserna inför kvällen trevliga prov.
Ikväll är det även en mycket viktig match i elitserien. Alla matcher är självklart viktiga såhär inför slutspelet men det är extremt viktigt för mig att mina gubbar i Frölunda tar tre poäng ikväll.

Nu ska det pluggas lite och sedan gå ut i solen. Cheers!

image26
Morgon i England

image27
Blommor i England

image28
En cykel i England

Newton Faulkner

image24
Bild.

Jag måste bara tipsa om denna sköna killen. Han är fantastisk och gör lite annorlunda men urmysiga låtar. I höstas släpptes hans singel Dream Catch Me och har spelas flitigt på radion sen dess. Om ni inte hört någon av hans goa låter tycker jag att ni ska göra det nu, här!

080225

Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är sexton grader varmt (och klockan är bara tio). Det är underbart!
Det sägs att januari och februari är årets kallaste och regnigaste månaderna här i England, men det håller jag inte med om. Hela februari har varit helt fantastisk. Sol nästan varje dag. Vår! Juni och juli däremot, fy fasen vilken sommar det var. Regn, regn, regn... och lite översvämningar.

Nåväl, prov imorgon då, blir lite nervös när jag tänker på det men jag vet att jag kommer klara mig galant. Jag är mer nervös inför Cambrigde Exam-skiten. Scary! Den kommer äga rum mellan den femte och tolfte mars. Jag vet inte exakt datum än men nervös är jag. Som bara den.

Nu måste jag läsa igenom allt inför morgondagens exam medan jag har rast. Sen ska här lekas på lekplatsen! Ibland är livet som au-pair helt fantastic! Cheers!

En dröm

image23

-


Jag
: Om Gud stänger en dörr öppnar han ett fönster.
Alex: Är det där Göteborgshumor eller?
Jag: Hahaha, nej det står typ i bibeln.
Alex: Fanns det ens fönster på den tiden?



080224

image22
Sommaren 2007

Det känns som att jag har tusen saker jag måste få klart nu just idag. För imorgon jobbar jag och likaså på tisdag och på tisdag är EXAMskiten.
Det är underbart väder idag så jag tänkte ta en snabb dusch, ta en liten promenad till Windsor och sätta mig och plugga på Costa där. Jag måste få klart massvis med saker idag inte bara saker inför Trinity-provet på tisdag utan även lite övnings skriverier inför Cambridge-porvet (två veckor kvar!) som ska lämnas i och rättas. Vi får hoppas att jag kan koncentrera mig bättre på Costa än i min säng.


Om 10 månader är det julafton. Var är du då?
Själv ska jag vara i Asien. Eller kanske Sverige. Inte här i alla fall.

080223



Idag har jag shoppat & ätit tårta.
Nu ska det pluggas lite och sedan blir det Melodifestivalen och Björn Gustavsson om svt.se vill fungera.


image17image18image19image20
Mina shoppingfynd. Blir gissningsleken idag!

Ögonblicken som aldrig kommer igen

image16

Det absolut sötaste som finns är när man håller ett litet barn i famnen som pekar på en lampa och säger Aah-La-Map. Man riktigt känner hur barnet försöker uttala ordet och dessa små ögon som tindrar av lycka, de är ju bara för söta.

Något som kanske är ännu sötare är när ett litet barn tar sina första steg utan hjälp. Det är obeskrivigt fint.

Harpan

Jag spelar Harpan varje dag säkert 10ggr, om inte mer. Jag är beroende. Jag måste få ut den innan jag kan sluta. Det är irriterande att bli så beroende av det himla spelet. Den går ju sällan ut. Men, när den går ut flyttar jag alltid de röda kungarna till högen först och sist de svarta. Fy fasen vad rasistisk jag är.

Eller inte alls. Jag tycker bara att de röda kungarna ser gladare ut.

Är man rasist då?

080222

FREDAG!
Åh vad underbart!

Måste dock plugga som bara den i helgen för på tisdag är det dags för en jobbig exam. Imorgon fyller mannen i detta huset år och en födelsedagspresent måste inhandlas innan klockan 15.00 imorgon då mannen vaknar efter sitt nattpass. Oooops!

Har varit ute och sprungit idag. Långt. Längre än vanligt i alla fall. Grymt skönt! Snart vankas en middag innehållande räkor. Mumma! Ikväll blir det soffan och film som gäller.

Have a nice evening ladies and gentlemen!

Ps. Jag är en timma efter er svenskar.
Bra, då har vi klargjort det också! ♥

Nostalgi

image15image14

080221

Jag har precis lagat en supergod wok-rätt. Inte varje dag jag tycker det är kul att laga mat men idag! Och jag är nöjd. Kyckling, grönsaker och brun pasta och en massa vitlök och kryddor. Mumma! Ta dig en liten simtur till Englans så kanske jag bjuder!

Nu ska jag gå ut på en promenad i det gråa vädret. När jag jobbat klart är det dags för plugg. Är grymt trött så jag kommer antagligen somna innan jag hunnit börja.

Jag måste komma ihåg att ringa min far som faktiskt fyller år idag!

080220


Jag skulle vilja ha...


image12
Värme.

image11
Äventyr.

image13
Kärlek.

Minnen

image10

För exakt ett år sedan befann jag mig i detta turkosa hav.
Om allt går enligt mina planer är jag tillbaka i december. Longing!

080219

Ytterligare en ledig dag fylld med solsken. Häääärligt!
Vaknade en halvtimma innan min bokade tid hos frisören. Förstår inte att det ska vara så svårt att inte stänga av väckarklockan på mornarna. Jag lyckas ju jämt. Nåväl, jag lyckIades komma i tid trots allt.
Idag hette min frisör Fiona. Ja, du läste rätt - Fiona. Kan man heta Fiona? Ärligt talat! Visst är det gulligt namn men jag var bombsäker på att det endast fanns en som heter det och det är ju självklart Shreks fru Fiona. Men icke.

Efter två hela timmar och halv timma i en stol beslutade jag mig för att skutta runt i solen en litet tag för att sedan återvända hem och förbereda lite inför provet nästa vecka - the Trinity Exam. Ett prov som alla som pluggar engelska på college måste göra för att skolan ska få pengar och för att Englands motsvarighet till skolverket ska se till att skolan lär ut bra, eller något i den stilen. Först ska vi berätta om en händelse i ens förflutna. Denna händelsen måste vara sann. Redan där börjar jag oroa mig. Vad ska jag berätta om i flera minuter, på engelska som dessutom måste vara sant?

Nummer två på listan är "A prepared presentation describing a process". Visst låter det kul? Inte om du frågar mig. Där får vi lov att prata om ett recept, dvs beskriva hur vi skall tillaga en måltid eller bakverk. Jag är faktiskt lite orolig. Det jag inte tycker om med sådana här prov är att en utomstående snubbe/gumma skall komma till skolan och bedömma oss. Britter i allmänhet är otroligt trevliga men denna personen är säkert en bitter gamling som inte kommer dra på mungiporna en milimeter. Då kommer jag bli nervös och känns mig osäker.

Nästa grej vi skall göra är ett rollspel. Vi ska till exempel befinna oss i en affär, på en jobbintervjuv eller i något annat sammanhang och agera utifrån det. Man måste vara extremt artig (ni vet la hur britterna är?) och mycket formel. I fem minuter ska man hålla på, the examiner and me. Spännande!

Nummer fyra är en uppgift där man i grupper på fyra personer får ett problem att lösa. Och här kommer jag få problem för såhär ligger det till: 90% av alla som pluggar engelska är polaker och bland de resterande 10% hittar vi en grek, två spanjorer, en slovak, en ungrare, två italienar och så mig då. Jag förstår knappt vad dessa polaker säger och vi ska inte tala och kvinnan från Grekland - jag förstår inte ett jota av vad människan säger och det är jag inte ensam om. I min grupp är det jag, Anna från Polen, Ania från Polen och Marchin från Polen. Jippi! I en kvar ska vi hålla en konversation igång, EN KVART! Om vi måste se till att alla snackar. Det lär bli lärorikt detta alltså.

En vecka kvar!

080217

Vilken underbar helg det varit och den är inte slut än.
I fredags var jag ute med T. Hon är några år äldre än mig och bor i närheten av mig. Vi hade roligt trots en lite lustig utekväll med efterhängsna män. Satt på puben och delade på lite vin, gick till en club där vi dansade till Robyn och några kassa låtar, sen gick vi tillbaka till puben och dansade där istället. Blev det lite väl mycket konstiga raggningsrepliker från lite äldre män så vi gick till Subway och käkade Tuna. Vi mötte några killar som tydligen såg Svennis som en stor jävla kuk. (Ursäkta språket!) Haha. Sen var det puss på kinden och hej. T tog en cab hem och jag gick hem till mig.

Igår var jag inne i The Big City, London. Att vara på Portobello Rd. en lördag = marknad (för den som inte visste det!). Jag tyckte det var mysigt och jag skulle vilja säga att det var för många svenskar där. Tog en fin röd buss till High St Kensington istället, mindre folk och grymt bra affärer.

Jag satt på en buss i år för att komma till Brick Lane. Efter en ganska långt tag stannade bussen och busschaffören kom upp ( till andra våningen) och sa att halva Oxford St var avstängd för tillfället så vi fick gå till Tottenham. Jag. Orkade. Inte.
Gick runt lite på Bond, Carnaby och Regent St istället. Det ångrar jag. Turister. Går. Väldigt. Långsamt.
Jajaa, det tog år det med. Men jag fick shoppat lite.

Tog tåget hem och såg en ganska dålig omgång av Melodifestivalen men en väldigt bra Björn Gustavsson.

Idag är det söndag, klockan är halv ett och jag har precis dammat mitt fina rum. Nu återstår bara dammsugning, träning, Göteborgs-guid till M, ihopvikning av kläder, födelsedags present till min manliga kusin som fyller 32 år (TIPS?), fylla en tvättmaskin, byta lakan och så måste jag skriva lite på några personliga brev som ska skickas in imorgon. Men först av allt, en promenad i det vackra vädret!

Alexa

080216

Idag har jag shoppat, fyndat, gått och ätit belgisk chockladkaka. Kallt och soligt var det också.

Och jag älskar London.

080214

Fy fan, va kallt det är idag.Skitkallt! Vinden var hemsk. Precis som när man är i fjällen och ska ta sig ner från toppen en blåsig dag. Uhamej! Det stack liksom till i hela ansikten, som att få tusen nålstick i ansiktet. Jag ryser bara jag tänker på det...

(Glömde, som vanligt, av att publicera inlägget 14/2)

080213

image9

Onsdag. Jobba. Massvis med plugg.
Solbrillorna är på även idag!

080212

Idag var det varmt igen, till och med varmare än igår, iförrgår... Solbrillorna på!!!

image7
Det blommar i rabatten och det är februari. What?

image8
Minusgrader under nätterna och 15 plus på dagen resulterar i dimmiga mornar - gärna för mig!

Nu - plugga, fika och sen skolan.

080211

Denna måndag har varit underbar. Lämnade jackan hemma och satta på mig solbrillorna, idag igen.


Om exakt sju månader fyller jag 20 år.
Vad gör jag då? Var befinner jag mig?

Det skulle jag bra gärna vilja veta.


080210

Ännu en underbar vårdag i England. Idag gjorde jag som alla andra britter, jag lämnade jackan hemma och satte på mig solbrillorna.
Det vore ju dumt att klaga på livet en sån här dag men tyvärr så måste jag. Jag har förlorat en vän. Det gör ont. Riktigt ont. Inte bara för att jag förlorat min vän även också sättet hon beter sig. Sättet som får mig att känna mig helt värdelös och som om jag aldrig betytt något för henne. Det gör ont.

Längtan

Jag plågar mig sjäv genom att titta på gamla bilder. Jag minns allt vi gjort. Alla stunder som jag fått ha dig vid min sida. Alla gånger allt känns meningslöst och du öppnat din famn. Alla dessa gånger har du fått mig på bättre tankar. Alla gånger jag känns mig ovälkommen hos vänner och familj har du alltid välkomnat mig. Du var den som betydde mest för mig. Nu har du varit borta i nästan tio år och jag har saknat dig varenda ögonblick sen dess. Du var min ängel.

080209

Igår var en alldeles underbar dag. Jag steg upp vid nio, åt frukost, skickade iväg lite jobbansökningar, duschade och gjorde mig iordning. En lugn och skön morgon helt enkelt. Men, när jag skulle betala tåg- och tunnelbanebiljetten fungerar inte mitt nya Visa-kort. Hade som tur var en £20 sedel i plånboken men dessvärre blev min tänkta shoppingdag lidande.

Nåväl, i city promenarade jag genom hela staden med stopp i Totally Swedish-butiken, där jag inhandlade tre Salta Katten tablettsaskar, inne på Primark plockade jag på mig lite småsaker. Jag gjorde också ett stopp på The British Museum där jag gick omkring och njöt av den coola arkitekturen. Vädret var helt fabulous igår. Inga jackor på här inte.

image5


Idag är det lika fint som igår, dock lite kyligare. Jag har precis beställt framkallning på mina bilder från 2007 och nu ska jag ut i solen igen. Ikväll blir det Melodifestivalen och utgång. Trevligt!
image6

080207

image3

Detta är Lars och Lena, Lena och Laban eller Lars och Laban. Jag vet inte vem som är vem och vem av Lars, Lena eller Laban som har gått och gömt sig. Men söta är dom. Vill du träffa dessa sötingar får du bege dig till England!

080206

Idag är det en underbar dag. Solen skiner och termometern utanför fönstret visar 13,5 grader. Det är februari. Jag är minst sagt förvånad med glad. Dagen har spenderats i soffan, talandes i telefon och med jobb-sökanden och självklart ute i det vackra vädret. Ikväll blir det puben, England möter Schweiz i fotboll.

080205

image2
The sunset looked almost like this today. Amazing. Beautiful. Absolutely stunning.

I took this photo in late October -07.

080204

image1
It looks like summer.
But it's not.

RSS 2.0