080219

Ytterligare en ledig dag fylld med solsken. Häääärligt!
Vaknade en halvtimma innan min bokade tid hos frisören. Förstår inte att det ska vara så svårt att inte stänga av väckarklockan på mornarna. Jag lyckas ju jämt. Nåväl, jag lyckIades komma i tid trots allt.
Idag hette min frisör Fiona. Ja, du läste rätt - Fiona. Kan man heta Fiona? Ärligt talat! Visst är det gulligt namn men jag var bombsäker på att det endast fanns en som heter det och det är ju självklart Shreks fru Fiona. Men icke.

Efter två hela timmar och halv timma i en stol beslutade jag mig för att skutta runt i solen en litet tag för att sedan återvända hem och förbereda lite inför provet nästa vecka - the Trinity Exam. Ett prov som alla som pluggar engelska på college måste göra för att skolan ska få pengar och för att Englands motsvarighet till skolverket ska se till att skolan lär ut bra, eller något i den stilen. Först ska vi berätta om en händelse i ens förflutna. Denna händelsen måste vara sann. Redan där börjar jag oroa mig. Vad ska jag berätta om i flera minuter, på engelska som dessutom måste vara sant?

Nummer två på listan är "A prepared presentation describing a process". Visst låter det kul? Inte om du frågar mig. Där får vi lov att prata om ett recept, dvs beskriva hur vi skall tillaga en måltid eller bakverk. Jag är faktiskt lite orolig. Det jag inte tycker om med sådana här prov är att en utomstående snubbe/gumma skall komma till skolan och bedömma oss. Britter i allmänhet är otroligt trevliga men denna personen är säkert en bitter gamling som inte kommer dra på mungiporna en milimeter. Då kommer jag bli nervös och känns mig osäker.

Nästa grej vi skall göra är ett rollspel. Vi ska till exempel befinna oss i en affär, på en jobbintervjuv eller i något annat sammanhang och agera utifrån det. Man måste vara extremt artig (ni vet la hur britterna är?) och mycket formel. I fem minuter ska man hålla på, the examiner and me. Spännande!

Nummer fyra är en uppgift där man i grupper på fyra personer får ett problem att lösa. Och här kommer jag få problem för såhär ligger det till: 90% av alla som pluggar engelska är polaker och bland de resterande 10% hittar vi en grek, två spanjorer, en slovak, en ungrare, två italienar och så mig då. Jag förstår knappt vad dessa polaker säger och vi ska inte tala och kvinnan från Grekland - jag förstår inte ett jota av vad människan säger och det är jag inte ensam om. I min grupp är det jag, Anna från Polen, Ania från Polen och Marchin från Polen. Jippi! I en kvar ska vi hålla en konversation igång, EN KVART! Om vi måste se till att alla snackar. Det lär bli lärorikt detta alltså.

En vecka kvar!

Kommentarer
Postat av: Lars

De kommer gå jättebra alex :) kör din goa köttfärssås!

Fiona? Har du inte sett Eurotrip än!? En till sak vi ska göra då!

2008-02-20 @ 01:06:33
Postat av: alexa

Det hoppas jag!

Jofan, det har jag ju. Men ändå. ;D

2008-02-20 @ 10:41:00
URL: http://axaq.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0