NollFem:Femtiofem

Så tidigt steg jag upp imorse endast för att hänga med min lillebror till världens mest upptagna, Europas största och världens tredje största flygplats. Heathrow. Är jag inte världens bästa syster så säg.

Någongång efter 6.am steg min bror och jag på bussen på High St. Busschaffören var lite rolig. Jag sa att jag ville ha en return för mig och en singel för min bror, nu snackar jag om tickets dårå. Chaffören upprepar det jag sagt, fast tvärtom och jag upprepar igen, return och singel. Chaffören börjar slå på siffertangeterna, sedan höjer han blicken och tittar på mig en lång stund. Return...Singel... säger jag och pekar på min själv och min bror. Chaffören nickar än en gång, böjer sig ner och letar efter något, stoppar sedan handen innanför kavajen och plockar upp sin mobiltelefon. Jag hör långa sukar från passagerarna som börjar bli otåliga. Chaffören ringer någonstans och ber att få blir kopplad till någon Mr. Efter några sekunders tystnad hör jag honom fråga priset för en vuxen och för ett barn. Lillebrorsan fick bita sig hårt i handen för att inte börja asgarva och jag bara står där som ett stort utropstecken men världens leende. Nio minuter efter att vi stugit på bussen lämnade vi vår hållplats.

Av alla dagar öppnades Terminal 5 just idag. Bussen hade så sin slutstation där istället för mittemellen Terminal 1, 2 & 3... så min bror och jag sprang runt som små höns och letade efter bussar och tåg för att komma dit. Eftersom jag var grymt smart (som jag alltid är efter fem timmars sömn) lyckades vi trots att ingen hade kolla på vart man skulle gå, vart bussarna gick eller en tunnelbana till alla terminalen kom vi fram till min brors terminal och han hann med sitt flyg till Sverige.

På vägen hem gick jag dock på fel buss, 77 och 71 ser faktiskt likadant ut på vissa bussar, men jag inte ska jag klaga. Världens bästa mamma hade skickat med ny Café men en låååång intervju med Håkan plus en massa annat roligt.

Just det ja, igår var jag ju på fotboll. Brassarna vann efter en dum målvakts tabbe men jag hade grymt kul ändå, vilken arena, vilket folk och vilket jävligt väder. Jag kom inte hem förrän 1.am. (bilder kommer så fort min kamera är laddad)

Nej nu ska det tittas på massvis kort jag framkallat och ätas saltlaktrist som min fina mor skickat till mig!
Chreers ladies and gents!

Sverigebesök

Det är stressigt med besök... I lördags var jag och min lillebror inne i city (London) och vandrade. På kvällen blev det tre mycket spännande perioder i hockey då Frölunda åkte ut. Skit. I söndags vet jag inte vad vi gjorde, har redan glömt.

Måndagen spenderades på stan letandes efter födelsedags present till min lilla-lillebror som fyller tvåsiffrigt imorgon och sedan gick vi en guidad tur på Eton College (pojkskolan som alla säkert hört talas om?).

Denna kalla tisdagsförmiddag har spänderats i simhallen. Jag tror jag simmade i två-och-en-halv-timma och under den korta tiden kom jag på att jag saknar simningen fruktansvärt mycket. Nåväl, närsomhelst anländer min lilla-lillebror... jag kan knappt bärga mig!

Imorgon är det fotbolls som gäller, Sweden - Brazil på Arsenals stora arena.

Cheers mates!

York i bilder

image41
Vårt mysiga rum i York.

image42
En viss ung dam kommer in i kyrkan och säger (ganska högt), "Var det där man hängde folk förr i tiden eller?". Några minuter senare börjar dessa tanter och gubbar dra i snörerna och kyrkklockorna börjar klinga.

image43
Delar av en gamml kyrka/byggnad.

image45
Muren runt York.

image46
Enda delen av York Castle som finns kvar. Förr några hundra år sedan låste alla katolska (och kristna?) York-bor in alla judiska York-bor där. Om de tog sig ut skulle de vara tvungna till att konvertera. Detta ledde till att judar tog livet av sig där inne... York-borna skäms som attan än idag över denna händelse.

image47
The Shambles...

image48
...där fanns Chocolate Heaven!!!

image49


Solnedgång i Liverpool

image40

York

image39

I lördags åkte jag och min värdfamilj (min kusin + familj) till York, eller Jorvik som vikingarna kallade staden då de härjade där på 900-talet. Sägen säger att det finns lika många pubar som dagar på ett år och lika många kyrkor som veckor på ett år. Jag kan bekräfta att det fanns en pub på varje gata och en kyrka i nästintill varje korsning.

Hursomhelst är York en urmysig stad och vi hittade på en hel del saker. Vi vandrade på Yorks stadsmur som skyddade York förr i tiden, spanade in York Minster, en av Englands finaste katedral och Europas största efter Notre-Dame, besökte Jorvik Viking Experience (museum), drack riktig hot chocolate i The Shambles, där delar av Harry Potter spelades in, en kväll gick vi på en sk Ghost Trail, en spökvandring genom staden, och mycket mycket mer...

Tänkte ladda upp lite bilder men det får göras någon annan dag när jag har tid, för nu ska jag och min bror (som är på besök i ett soligt England) göra pizza! Cheers!

Roadtrip, typ.

image38
En galning.

Idag åker jag till York i norra England. Ska sova tre nätter där och sen bär det av vidare mot Manchester och Liverpool. Det ska bli ball! Jag ska ta det lugnt och leka turist 8-)

Ta hand om er mina vänner!
Cheers!

Dagens Mail

"Hej du!
Vi vill bara tipsa om vår webbplats www.svedimf.3w.se. Vi är förbundet för den, som känner sig som en delfin i en människokropp. Känner du någon som känner så, så meddela gärna att vi finns.
Ha det så bra!
Vänlig hälsning,
Svenska delfin-i-människokropp-förbundet
www.svedimf.3w.se"

Ps. Idag är det fredag!

Ps2. Lova mig att ni aldrig gillar denna låten! Pls.

Älskade Håkan



12 april smäller det!

080311

image37

Underbara Lördag

image36

Idag har jag suttit på en hård stol och läst, skrivit, suddat och funderat (In English)  från halv tio till tre. Man skulle kunna tro att min dag har varit slapp men det ska jag säga att det är det ända min dag inte varit. Jag har aldrig känt mig så slut i huvudet som jag gör nu... Men, jag tror provet gick bra. Jag får dock inget resultat förrens i maj. Segt.

Nu passade massa regnmoln på att dra över Windsor när jag hade tänkt dra ut och springa... Pörfäkt!

277

image35

Jag har tillbringat 277 dagar i England. Det ni!

080307

Good Afternoon Ladies and Gentlemen!

Idag har jag lämnat tillbaka ett par supersnygga svarta jeans från Zara. Jeansen passade perfekt och allt men jag var inte säker på att jag ville ha ytterligare ett par skinny jeans. Jag shoppade choklad på Waitrose som min lärare tyckte att jag skulle ha imorgon på tentan. Choklad är bra för hjärnan sa hon. Och jag säger inte emot.

Nu har jag suttit och pluggat här hemma i några timmar. Boring. Jag hatar det, speciellt när det är soligt och varmt utanför fönstret. Imorgon vid den här tiden är det nästan över, endast Listening och Reading kvar men det är den 12 mars och det har jag ingen som helst lust att plugga till. Tänkte kila iväg till Costa och dricka något gott samt plugga lite mer, duktig som jag är.

Imorgon klockan nio börjar tentan, klar vid fyratiden. Jippi! Wish me luck!

Cheers!

10 mars lär bli en rolig dag...

"Britain braced for 'worst storm of winter' on Monday as forecasters predict fierce winds and torrential rain Winter's most ferocious storm is heading our way, weathermen warned last night. Heavy rain and winds of up to 80mph are expected to lash large parts of Britain on Monday. The gales will be strong enough to cause serious damage as well as blow away any memories of the blues skies that made February the sunniest on record. The worst weather will sweep into exposed western areas as well as coastal parts of the South, and could cause significant disruption to travel and power supplies. The latest storm will arrive a week after strong winds swept through Britain..."

080306

Jag tackade nej till jobbet i Stockholm igår och nu bakar jag kladdkaka.
Kan det bli bättre?

080305

image34

Jag skolkade från kursen igår. Orkade verkligen inte gå. Nere och trött. Passade på att bada istället, himla gött ska jag meddela :) Idag blir det jobb och ikväll plugg. Jag skulle behöva plugga massvis eftersom provet är på lördag men jag har inte lust alls. Ge mig motivation, tack!
Ha en finfin dag alla läsare! Cheers!

Blommigt

Om det hade varit 25 grader istället för 13 grader hade jag burit denna klänningen idag.
Nu vet ni det!

image33

080304

Igår var en skit-dag. En dag när allt är skit. Alla får ha sådana dagar ibland. Jag hade min igår.
Jag har sån ångest (eller nått). I juni ska jag flytta hem till Svergie. Jag vill resa och då behöver jag pengar. För att få pengar måste tjäna lite mer än vad jag tjänar som au-pair för att kunna lägga undan en summa varja månad. Alltså måste jag hem, fixa jobb och jobba järnet så att jag ska sticka iväg sen. Inget konstigt med det.

Men, jag har fått jobb i Sthlm, mitt förra sommarjobb. Kul ställe att jobba på och allt men däremot har jag ingenstans att bo i Stockholm... mammas place är fullt . Dessutom är jag trött på Stockholm, jag vill till Göteborg.

I Göteborg vill jag bo. Min far bor där och jag har knappt träffat honom på tre hela år. Det är sorgligt. Jag har mina närmsta vänner där och jag trivdes bättre i Göteborg än vad jag gjorde i Stockholm. Dock finns det ett "men", jag har inget jobb där. Jag har sökt massvis med jobb, fått svar från ett och de andra får man inte svar först i april/maj. Det gör mig lite nervös även om det inte borde göra det.

Vilken stad det än blir känns det som att jag gör någon besviken. Jag gillar inte att göra någon besviken, speciellt inte när det gäller vänner eller familj.Därför var allt skit igår.

Idag är skiner solen som vanligt och jag är gladare än igår.
Cheers!

Footprints

Ni måste se det här.
Så fint att jag nästan blir tårögd.

080302

Dear Söndag,
Igår bakades det pizza här hemma och sågs på Melodifestivalen. Björn Gustavsson borde vunnit! Jag hade köpt två Pringles rör men var så mätt att jag inte orkade. Nu har jag precis ätit frukost och som efterätt blev det några chips från röret. Snart ska jag jobba lite och sen ska jag ta en löptur bort till Old Windsor eller över Eton College fotbollsplaner. Men först ska jag lyssna på Håkans nya och plinga min mor som är nyss hemkommen frå Mauritius!
Love,
Alexandra

För en lång lång tid

Du säger att du är stark, att du vart igenom det här förut
Du kommer fortsätta, det finns inte mycket mer att säga nu
Vi två hör hemma i ett rum med inga andra
Om jag var 10 år yngre skulle jag inte behöva dig längre

Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav
Någon dag kanske jag kör över dig här utanför
Varför måste vi döda varandra?
Nåt säger mig att du blir borta en lång, lång tid
För en lång lång tid

Jag kommer inte älska dig för resten av livet
Vill inte leva med tungan hängandes utanför
Och tycka synd om mig själv
Jag kommer inte höra av mig igen
Och jag kommer inte att ta skulden

Så säg det och få det gjort
Det finns bara ett endaste sätt att brinna upp

Jag kommer inte höra av mig mer
Varför måste vi såra varandra?
Nåt säger mig att du blir borta en lång, lång tid
För en lång lång tid.

Lyssna på Håkans nya här.

Elephant

image32

080301

Äntligen är det MARS!
Det kommer hända så mycket denna månaden och Mars kommer gå för snabbt.

Om två veckor åker jag upp till York, Liverpool och Manchester... ska bli skönt! Idag har jag dock en massa plugg att ta itu med, tre artiklar som ska vara klara på måndag och en på tisdag. Sen så väntar min Cambridge Exam nästa lördag så jag får la repetera lite nyttigheter och plugga in alla ord min STORA dictonary. Det vore ju grymt!

Ikväll ska jag baka pizza och se på Melodifestivalen med Björn Gustavsson! Slappt och skönt!

Cheers!

Skottdagen

Måste bara säga att jag träffade Drottning Elizabeth II igår, eller ja, hon gick en meter ifrån mig. Det är STORT!
Jag diggar henne.

image31

RSS 2.0